Mar 17, 2010

Pembantu Rumah yang tiada badan

Ini bukan pembantu rumah yang dimaksudkan.
Kerana ini ada badan dan kepala, cuma terpisah.
hahaha.

Ceritanya bermula apabila aku teringat tentang kisah pembunuhan terimagine sesuatu tentang blog ini. Dalam erti kata mengubahsuai. Atau mempercantikkan lagi. Haha. Konon-kononye la.

Kat bawah ni adalah ape yang aku terimaginasikan tu. haha.. tapi dah siap dilukiskan la.

Aku terfikir layout untuk blog aku macam ni la.
Aku nak wujudkan seseuatu seperti dalam kotak merah tu.
Ada entiti yang ada bubble talk dan entri blog ni ada dalam bubble tu.
Best tak idea ni?

Aku rasa ramai blogger lain dah buat. Tapi disebabkan aku ni baru je blajar mengubahsuai blog. Rasa cam gelabah. Sume benda aku nak cuba. Hahaha. 

Disebabkan nak mencapai impian mempunyai Tukang Baca/ Pembantu Rumah/ Hamba Abdi di blog ini. Aku pun mula melukis di Paint watak Tukang Baca/ Pembantu Rumah/ Hamba Abdi. Lukis punya lukis. dapat la aku hasilkan.
Ini dia "Doktor Ande".
(nama asal makhluk ini)

Kalau kamu perasan la. Kat setiap entri dalam blog ni ada wujud makhluk yang ada bubble talk kan? Makhluk tu berupa seperti ini:

Ni la dia Pembantu Rumah yang tiada badan tu.
Nama dia adalah Encik Orang Tua yang Tak Dikenali.
Dia ni lah yang akan menjadi tukang baca entri untuk korang lepas ni.
Tapi takde bunyi la. Hahaha..

Aku tak sempat ajar korang cara nak bikin benda ni. Nanti-nanti la. Seronok ada tukang baca ni. Haha..
Ni iklan datang dari mana ni? Cis!

8 comments:

cyberboy said...

wah! ada bakatlah hang melukis(hohoho)...

Nancy said...

superb! thumbs up :)

Pert Doherty said...

To Cyberboy. Tq very much.. hehe.. ada la sikit anugerah untuk diri ini..

Pert Doherty said...

To Nancy. haha.. mcm nama awek aku.. tp yg ni bukan.. haha.. Tq for the thumbs..

FarhanaLicious said...

bijak nye. buatkan tuk blog aku skali. hhaa

Pert Doherty said...

To FarhanaLicious, haha.. btol ke?.. haha. Boleh je. nanti saya akan wat sikit tutorial pasal benda ni.. bantu kawan2 la katakn.. hehe

Muhammad Syafiq said...

mcm ner nak wat bubble kat entry mcm tue??

Pert Doherty said...

cmne ek nk terangkan.. basicnya adalah CSS n HTML..

penerangannya aku wat 3 part utk jadikan bubble tu lengkap..

first: atas buble tu
2nd: bhgian yg ada entri
3rd: bottom dia yg ada pakcik tak dikenali tu..

faham x? (aku pun tergaru2)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...