Mar 17, 2010

Mencarut Dalam Blog

Sesuai ke tidak ek?

Dulu aku pernah tulis entri yang banyak mencarut. Tetibe je aku hangin aritu. Hahaha.



Aku tulis cmtu la.

Pastu. Mungkin sebab entri tu la ada orang sound tegur aku kat Shoutbox.

haha.

Pastu tetibe Si Jirem datang, dia pun turut baca perkara yang ada dalam Shoutbox.

tiba-tiba,

"Gelabah gile mamat ni, gi mampos la, blog sendiri", Si Jirem bercakap dengan gaya Penulis blog. Walaupun dia bukan penulis.

"haha", Pert Doherty hanya tegelak kecil.

"Takpe la, dia ada hak tegur", Pert Doherty menyambung ayat sambil buat-buat cool macam Xabi Alonso. 

.................
Suasana jadi hening seketika.

.

.

.

Kyrgiakos datang tiba-tiba sambil angkat jari tengah ke muka pembaca.

"Oi Rakos!!, kuang ajar ko buat onar dekat sini", jerit Pert Doherty.

"haha, gi mampos la ko." jawab Kyrgiakos sambil hisap rokok.


p/s: Jangan mencarut dalam blog. Kalau boleh la. Haha.
Ni iklan datang dari mana ni? Cis!

19 comments:

Budak Pipi Tembam said...

Hoho...Ni bukan mencarut ker? hahaha...

Pert Doherty said...

To Budak Pipi Tembam, haha.. tu Kyrgiakos yang mencarut.. Body language.. hehe..

PinQib said...

haha..
bg ak..
terpulang kepada penulis.. ini ruangan peribadi

Pert Doherty said...

To PinQib, emm ruangan peribadi.. betol juga.. haha.. patut selama ni aku tak pernah terpikir nak tegur blogger-blogger lain pasal bahasa diorang.. haha..

ruangan peribadi.. ikut suka masing-masing la ek..

hanawita said...

emmm.mmg la korg pnya kain korg pnya hal la..
tapi masalah skrg ni kain korg tu dh berbau busuk dn menyebabkan idung org sakit..so agak2 sbg tuan pnya kain, korg bengang x???
cuba pikir pert!..

sok2 anak2 korg ckp gan korang..babi betul la bapak nih!..apa perasaan korg???

dn paling utama la..kalo x nk dgo org komen..x yh letak ruang comment..remove je.hahahahha abis citer...

Pert Doherty said...

to Hanwita, haha.. nice2..

tapi

"Takpe la, dia ada hak tegur", Pert Doherty menyambung ayat sambil buat-buat cool macam Xabi Alonso.

Pert Doherty xkisah pon kena sound.. haha..

Si jirem yang bengang..

hahaha

Amir said...

kita mencarut brsbb..x semestinyer kita ckp OI BABI tu mggmbrkn peribadi kita..itu cuma luahan..aku pn kadang2 mncarut jgk..peace =)

Pert Doherty said...

to amir, hehe.. kadang2 tak terkawal.. tapi.. people judge book..

haha..

Tupai Karan said...

haha.. aku bace gak komen tu.. pandangan aku, setengah dari blog kita adalah luahan hati dan setengah lagi untuk dikongsi.. so whats the problem rite? saje kecoh.. kalu nak bace yg skema2 baik baca buku teks skolah.. lega kan takde yg personal ;)

Pert Doherty said...

To Tupai Karan, haha.. betol gak pendapat ko..

aku tak kisah, dia pon ada pandangan dia.. aku pon ada pandangan aku.
yang baik kita amik..

Orang giler pon penah tegur aku ketika minum di mamak
"jangan berkawan dengan orang sombong"

pastu dia pow rokok aku.. haha

So, jangan judge orang. Sesungguhnya, tetap ada yang baik pada diri seseorang itu..

Si Pekik A.K.A Si Pekak said...

Censorship kills...Nice curze bro!!

Pert Doherty said...

To Si Pekik A.K.A Si Pekak, haha.. kill kill kill die die die!!. hahaha

** a i l y ** said...

hehehe biaselahh. Apa jer kita buat, mesti ada orang akan tak puashati. KAram singh walia pesan "lain padang lain belalang, lain orang lain ragamnya" hehehehhehe

anak melayu said...

w'pun dh lmbat, tp aku nk komen gak....

BABI
SIAL
BANGSAT
CELAKA
LANGSUIR

persoalan: bila aku mencarut di atas. ada sapa2 rasa sakit?

Anonymous said...

pert, fuk u.

ah cai said...

aku bukannya menyokong tindakan mencarut "bertempat" atas sebab aku sungguh tidak suka kepada orang kaya tongong (rujuk link)..yang punca jadi tak best ialah bila ada perbezaan kewangan yang ketara, ia turut jadi satu perbezaan sistem sosial atau dalam kata lain buleh jadi "kasta"...berbalik kepada isu mencarut "bertempat", aku nak tanya kepada mereka yang berbahasa skema, bagus ke kalau mengampu bos guna bahasa baku? pelancau jugak kan? aku tak jugak cakap bahasa baku tu tak bagus,dan aku tak jugak cakap mencarut tu baik...ada tempat, kalau tak tahan sangat bagi je...sebab ia lagi bagus dari mengampu tender2 projek sambil rujuk kamus dewan...konon-konon tiada kesalahan tatabahasa.....hahahaha...-kalau salah tolong tunjukkan, hehehe

Kepala Manchiss said...

dia xtau kesedapan mencarut nak dibandingkan dengan kesedapan beronani kott...KEH KEH KEH

Pert Doherty said...

all i wanna say is

hahahahahaha

Anonymous said...

i wanna hold yor hand~~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...