Oct 27, 2010

Celaka, gua di'KOTAK KATIK'kan (ada KONTEST ni)

PERHATIAN: Ada kontest kat bawah sekali


Pernah tak dengar pasal CUBEECRAFT??

Gua tak perlu taip kisah CUBEECRAFT kat sini. Gua tahu lu-lu orang semua lagi bagus dalam hal-hal internet, google, yahoo, facebook, myspace, friendster, flickr, blogger, wordpress, formspring dan macam-macam hal lagi. Lu boleh check sendiri apa bendanya. Kalau gua bising-bising dekat sini pun tiada guna. Dan gua tahu lu-lu orang semua kurang gemar membaca macam gua. Lu orang gemar tonton gambar-gambar. Itulah norma-norma manusia. Gua tak boleh kata apa.

Lu orang pernah lihat tak barang seperti ini?

gambar gua sebat dari hurtyelbow.typepad.com
Mungkin lu pernah lihat benda demikian.

Tapi...



Gua yakin lu lu orang tak pernah langsung lihat yang ini melainkan lu adalah gua.

Gua KOTAK KATIK


Gua tahu lu semua semakin berminat terhadap pembacaan kali ini. Gua takkan hampakan lu orang semua.

Di sini gua sertakan benda yang lu orang perlukan untuk membina gua yg 'KOTAK-KATIK'.

GUA YANG KOTAK-KATIK
  1. Klik pada gambar ni, dia akan membesar.
  2. "Save Picture"
  3. Print
  4. Gunting
  5. Lipat


Satu perkara diingatkan, tak perlu ada gam untuk buat benda ini. Seronok x? hohoho.. Sape-sape pembaca yang kerja pejabat tu seronok la. Boleh buat 'Gua yang KOTAK KATIK' itu banyak-banyak. Sebab boleh print banyak-banyak. Hahaha..

Dan di sini, gua macam ada teringin nak buat CONTEST la. Hahaha..

KONTEST KOTAK-KATIK!!

  1. Anda dikehendaki Print Out gambar "GUA YANG KOTAK KATIK" (print ada warna.. hoho). PRINT ATAS A4 je.. Kalau nak buat besar suka hati.. hoho
  2. Kemudian buat seperti dalam arahan, POTONG dan LIPAT.
  3. Kemudian anda dikehendaki bergambar bersama "GUA YANG KOTAK KATIK" yang SUDAH SIAP itu sebagai bukti.
  4. Buat satu entri mengenai "GUA YANG KOTAK KATIK" ini (Tajuk entri bebas, anda boleh buat tajuk sesukan hati), sertakan gambar tadi, gambar ini (klik untuk gambar yang dimaksudkan) dan juga link ke entri ini (http://otakdanjantung.blogspot.com/2010/10/celaka-gua-dikotak-katikkan-ada-kontest.html) dalam entri anda.
  5. Kemudian e-melkan NAMA PENA, GAMBAR yang anda snap bersama "GUA YANG KOTAK KATIK" dan URL entri anda tersebut kepada otakdanjantung@gmail.com.
Hadiah No.1: RM10
Hadiah No.2: RM5
Pemenang akan dihubungi, sama ada nak dalam Bank transfer atau bentuk TopUp.
Pemenang akan dipilih melalui trafik. Blog mana yang dapat memberi trafik paling tinggi kepada entri ini akan dianggap sebagai pemenang.
Waktu Tutup: Ahad, 31 Oktober 2010, jam 12 malam. Bermakna Ahad malam Senin.

p/s: Sori gua bukan banyak duit sangat nak bagi hadia ribu riban.
Ni iklan datang dari mana ni? Cis!

29 comments:

dya adriza said...

wey.. nak join la. tapi ink printer plak habis. dah tu, kotak plak gile susah nak jumpa. kalau buat kecik je x pe ke?!!

Pert Doherty said...

Pakai kertas A4 je pun boleh.. hihi

nur.sa said...

seronok.. dah print. keh keh. keh. tunggu dilipat2 dulu, bergambar dan buat entry. haahaha. lama tak main kotak2 camni.

Pert Doherty said...

Wau.. bur.sa pantas!! hohoho

Pert Doherty said...

haha.. salah eja.. Nur.Sa...

Anonymous said...

pehh semakin maju skang nk wt kontest laks,...haahah wehh hadiah best ckit aku join la...hhahaha

wewet said...

torbaekkkkkkk!!!!!!!jom wat kotak katik yg besar...hahaha

Syazwana said...

banyak keje..
bz..
melepas sepluh hinggit
hohoho

Fontonk said...

cibai susah do.
kau umah kat mana?
aku dtg umah kau, aku tangkap gmbar dgn kau je tak boleh? hahaha

aku try kontest ni. hadiah kasi up lagi la broo

Anonymous said...

sial pert...ko tipu tu bkn ko ..apsal jerawat die ad 6 je

.s.o.f.i.a. said...

wow!!!!! menarik............

saiz KO YANG DIKOTAKKATIK tu ada spec tak? ker ikut suka aku?????

Pert Doherty said...

to s.o.f.i.a, boleh ikut suka hati.. senang pakai A4.. hohoho

Pert Doherty said...

To anonymous.. hahaha.. main sep arr...

suffer8zine said...

alamak, bnyk nya step, hehe mcm best juga ni

Panas : http://goo.gl/TOwP

Pert Doherty said...

hahaha.. bantai je la.. simpel je sbenarnya.. aku je wat ayat susah2.. kakakaka

Dark Half said...

weh pert, gua blogwalk kan kontest lu bleh? mmg menarik
gua pun nak buat. bkn psl hadiah sploh hengget tp pasal kotak katik tersebut mmg kewl dowh

Pert Doherty said...

to Dark half, boleh.. apa salahnya.. hehe.. nanti lain kali aku buatkan utk orang pulak muka2 diorg.. hehehe..

Yatz said...

haha...mcm siot je ko pert!!! xnk lah...x lawa kotak 2..HAHA!!! rilek bro, aku gurau2 je...pape pon, nice beb! hehe...

Pert Doherty said...

haha.. celakos.. berpenat lelah ni gua buat.. haha.. tq.. muahxxx

KeCiK said...

Woi apa ni? Bagi la seminggu...gua tengah exam bai, gua excited nak buat menatang nih. Gua dulu Origami King lah. Haha.

Pert Doherty said...

to kecik.. hahaha.. cepat2... hahahaha

nadzirah aqilah said...

walawey... ink kaler-kaler kat umah dah kering tahap gaban...

nak cilok ink printer opis, bos save bydget, guna printer 3 in 1, tapi tate kaler.. hampeh~~~

sob3..

QAYYUM said...

Gue suke ler idea lue inie! :P

d_tieah said...

Menarik bro..
Tapi kena guna paper tebal la ek?
Camne ek?

Pert Doherty said...

tO qAYYUM.. tq.. join la.. untung2 boleh dapat..

Pert Doherty said...

to d_tieah, boleh je pakai yang nipis.. tapi cam lembik sikit la.. hehehe.. cari A4 80gsm

kata kila said...

dem!!!! lambat tahuuuu

apokalips said...

salam pert..
huhu. aku baru tawu site ko nih. aku pn tgh up blog lukisan pixels & ms_paint cam ko nih..

komen la drawing aku bro: perempuan melayu terakhir in ms paint
wa follow lu!

Raji berkata said...

alamak bestnyer contest
sygnyer bru arinih bkk dri page dark half >.<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...