Aug 29, 2010

Akhirnya 666




666
Nombor makhluk ganas aneh lagi gerun (The Number of Beast) adalah konsep dari Kitab Wahyu (Book of Revelation) dari Perjanjian Baru dari Alkitab Kristian, yang berkaitan dengan ciri-ciri "The Beast". Nombornya adalah 666 dalam kebanyakan manuskrip Perjanjian Baru, dan dalam terjemahan moden dan edisi penuh kritikan dari teks Greek.

Cerita di atas mungkin berkaitan dengan kisah yang aku ingin sampaikan. Ceritanya bermula dari Eddie..

Eddie: Aku jumpa "The Beast" dan aku lagi beast dari "The Beast"


 

Tapi kisah "Akhirnya 666" tiada kaitan dengan perkara di atas pun sebenarnya.. Sebenarnya semua pasal benda ni..




Bilangan rakan aku di Facebook sudah capai 666 orang.















Itu saja.

p/s: betol ke hal tentang 666 The Beast tu?
Ni iklan datang dari mana ni? Cis!

6 comments:

Anonymous said...

liao pert

Tupai Karan said...

tgk filem omen

Pert Doherty said...

To tupai karan, owh citer budak kecik tu ea?

Pert Doherty said...

To Anonymous, ho liao.. haha

Anonymous said...

sei chai pau!!

ah cai said...

1)maknanya dlam kitab new testament dia tulis nombor syaitan adalah 666? ada x dia cakap mengapa 666 itu digunakan?
2)666 ni merujuk kepada evil (kejahatan) atau devil (setan) itu sendiri?
3)betul ke nombor 555 pulak dikaitkan dengan kebaikan? (mcm lagu slipknot pulak 555 to 666 pulak)...hahahaha

p/s = hanya nak tau...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...