Jan 16, 2011

Mat Jenin merupakan contoh yang baik

Lu kalau gua buka cerita Mat Jenin, mesti lu pikir yang dia tu merupakan contoh yang kurang baik pada kanak-kanak dan juga orang dewasa.

Gua kata, "Lu bodoh".

Lu pikir cerita Mat Jenin tu untuk apa?

Setakat suka-suka?

Cerita Mat Jenin tu lah yang menjadi sumber inspirasi Amerika, Jepun, Britain, Jerman, Rusia dan semua negara-negara yang sedemikian. Yang lu orang agung-agungkan.

Pasal mereka berfikir cara Mat Jenin.

Tanpa angan-angan lu takkan tahu apa target lu.

Macam lu mengidam nak makan Sosej berinti cheese. Sebelum lu nak makan mesti lu ada berangan-angan. Lu ada bayangkan benda tu dalam otak. Kecuali lu tak siuman. Lu akan bedal apa saja depan lu. Lu sendiri aplikasikan cara Mat Jenin tu. Pasal apa lu nak kondem dia?

Gua ingat kalau Mat Jenin tu tak mati jatuh pokok, mesti dia dah jadi entrepreneur berjaya.

Dah ajal dia. Lu nak kata kalau berangan-angan mesti mati jatuh pokok ka?

Abis budak rempit mati pasal dia berangan ka?

Abis rakyat Palestin mati pasal dia berangan ka?

Lu punya otak perlu dibasuh dengan air zam-zam la gua ingat.

Mark Zuckerberg: Terima Kasih Mat Jenin, awak sumber inspirasi saya




p/s: Mati itu terlalu lazat

Ni iklan datang dari mana ni? Cis!

13 comments:

Anonymous said...

gua setuju!

Kepala Manchiss said...

gua sukkeww susuw cap junjung!

saat omar said...

Gua pun dulu mat Jenin. Tapi gua tak panjat pokok kelapa. Gua panjat pokok keladi je

Anonymous said...

gua rase lu punye ayat ni bagus.. cume gua rase lokasi 'dreamin' mat jenin tu xbes, kat pokok, sbb tu org kite band die.. hahaha!!

cikpia said...

aku rasa mat jenin silap sebab dia TERover dream sampai klimaks..... kalau dia takat dream sikit2 jer tadak la sampai melompat, terlepas pokok tu...... he he.....

Kepala Manchiss said...

realiti terlalu sedikit...
sebab itu tuhan kurniakan fantasi...

ah cai said...

comel.

erie yohoho said...

Pert mat jenin dowh

TunTeja said...

angan-angan tu adalah impian.hahahaha.poyo~

TunTeja said...

kau ade dalam ni
http://dyatunteja.blogspot.com/2011/01/hikayat-61-just-short-post.html

geekz36 said...

ada orang "talk the walk", dan ada orang "walk the talk", ada orang "talk, talk, talk" sampai mati.

Latest Entry: Cara Activate Microsoft Office 2010

AdaAkuKesah said...

gila ape bro? luahan perasaan apa?

Pert Doherty said...

adaakukesah.. lu jangan macam2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...