Jul 11, 2011

Kesilapan Kerajaan pada 9 Julai

kah kah kah.

Patut itu hari,

BERSIH mintak permit, bagi je.

BERSIH mintak nak guna Stadium Merdeka, bagi je.

BERSIH mintak nak kumpul ramai-ramaim bagi je.

BERSIH nak apa pada 9 Julai tu bagi je.

Bukan apa.

cuma nak lihat, jika orang yang diberi baik ni balas baik ke tidak.

tengok kalau semua kehendak pada 9 Julai dipenuhi ada masalah tak. kalau ada juga baru polis nak beduk ke hapa ke.

Tapi sebab kerajaan awal-awal lagi tak reti nak main taktikal. Jenis macam budak-budak, kena provok terus melenting. Ambillah kesannya itu. Haha. Kan orang ramai dah buruk-burukkan Malaysia di mata dunia. (paham sendiri la, bangang).

Kalau ada orang kerajaan baca ni, ambil moral dia. Jangan nak melenting tak tentu pasal.

Kalau ada orang pembangkang yang baca juga, jangan ingat gua salah seorang dari lu.

Dan gua tak hadir pun berarak ke hapa benda semua ni, baik gua tidur kat rumah, malan nak kerja.

Kalau gua pergi, silap-silap hari bulan gua tak sembahyang pun sepanjang 9 Julai tu. (logiknya dah macam ulat taik gua tengok. Macam Reading Festival dah. Macam mana lu nak melepasi lautan manusia sebab nak ke masjid? Penyudahnya polisnya, 'rakyat'nya, semua dah macam orang takda akal. Malu la wei, yang kat atas tengok lu orang macam tu. Lu boleh bayang berapa ramai peniaga menyumpah? tak kisah menyumpah BERSIH atau menyumpah POLIS, yang penting, doa orang teraniaya ada makbulnya)


p/s: gua tak habis lagi, gua nak pergi kerja.. lain kali
Ni iklan datang dari mana ni? Cis!

17 comments:

cryclown said...

amin..yahudi ortodoks y lain ad 2rut serta?

Anonymous said...

gua turun ke jalan 9 julai itu hari. syokk beb. gua turun sebab pertama, gua sokong 8tuntutan BERSIH. gua nak tengok gelanggang yg adil. siapa menang gua tadahal. sebab kedua gua turun, nak layan feel democracy di Msia. apa pun, gua semayang zohor n asar atas tar. maghrib gua semayang atas rumput. :D

engineer on site! said...

Cayalah.. Pert marah :p

evagurl (podshop) said...

gua sokong lu jd menteri. hidup pert!

p/s: kadang2 rase bersyukur jd org klntn. at least aku taw aku undi yg mane benar :)

@Fr!^n@ said...

entri ini sangat brilliant..
kewl!

@Fr!^n@ said...

entri ini sangat brilliant..
kewl!

Kepala Manchiss said...

eeuww

Pert Doherty said...

cryclown.. ada dengar juga ada yg mengikut

Pert Doherty said...

anon.. lu power

Pert Doherty said...

tirah.. marah ar.. sbb BERSIH myusahkan lu

Pert Doherty said...

eva.. gila kau?

Pert Doherty said...

@Fr!^n@, gila apa briliant

Pert Doherty said...

kepala.. ceh

engineer on site! said...

tetiba prihatin kat gua ada pape keh??

Anonymous said...

pert.. aku tengok semua legend sezaman dgn ko dah pegi membangkang. tp kenapa ko masih kat tengah tengah? huraikan.

Pert Doherty said...

nti aku g buat pot baru..

Pert Doherty said...

tirah.. apebenda tiba2 lak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...