Feb 27, 2011

LomograPERT: Holga 135BC + DIY Splitzer


Eksperimen gua semakin hari semakin hambar. Lebih-lebih lagi bulan lepas adalah bulan kejatuhan gua. Jadi hampir segala imaginasi gua jadi macam sampah. Kah kah. Tapi gua harap lu-lu orang layan sahaja.

Kali ni gua guna filem Lomography X-Pro Slide 200 35mm.


Lomography X-Pro Slide 200
"warna yang pelik dan memberi kejutan, kontras yang besar, dan saturasi gila." Itu cuma description dari laman web rasmi dia. Tapi lepas beberapa kali gua guna filem jenis ni. Gua dapat tahu yang gambar-gambar yang berjaya gua hasilkan semuanya terang. Kaler merah naik, kuning. Bila perhati gambar langit, biru dia tak boleh celen Kodak EBX 100.
Gambar di bawah, adalah gamabr ketika gua ke Kuala Lumpur ketika minggu cuti Tahun Baru Cina. Nantikan sambungannya pada entri lain..

Hara
Ni kat kawasan Ampang rasanya. Maaf gua buta metropolis
Kegilaan Metropolis
Ni kat Sungai Wang mungkin.
Arrival
Ni dekat area mana ntah..
77 jalan pasar
Nombor 77 Jalan Pasar + Burung merpati Bukit Jalil

Kesimpulan, Kuala Lumpur bukan di hati gua.

Kali ni gua ada buat eksperimentasi Splitzer. Lu tak tahu apa tu Splitzer, lu boleh look-look kat bawah.
PERINGATAN: Splitzer gua adalah jenis DIY


Badat + Pot
Badat + Pot = Bapot
65290007
Pert + Tonto = Perto

Kemudian gua suka gambar di bawah ni dalam roll film kali ini.

Ghost
Ni waktu jin itu nak menampilkan dirinya
Dan macam biasa,

gambar pilihan penulis kali ini ialah



Si Comot
Go Mi Nam tengah makan

Kah Kah..

p/s: Gua tak dapat tunjuk hasil ke Kuala Lumpur + Perak sekarang.. Esok-esok gua tunjuk.


SatanSony652900166529001065290006

Lu orang baik pergi ke lomograPERT #10 : Holga 135BC + Lomography X-pro Slide 200
Ni iklan datang dari mana ni? Cis!

14 comments:

Anonymous said...

stailo ni pertvert.gua suka gambar yang atas yang lu kata kawasan ampang tu.nampak proportion angle perspektif dia.

Anonymous said...

gambar gua takda sial

cEro said...

one word. kagum.

putri noor syamimi said...

ahak3! go mi nam makan takley blah! kiut gitu! awwwwwwwww! XD

seriously, lomography memang sangat unik. suka! 4 bintang!
tapi kalau buat see-you-around 5 star terus! :D

mahfudzah said...

hahaha..not bad la pic nyeee..

Dark Half said...

superb! gua suka lu nye splitzer dan first shot

Pert Doherty said...

Anon1, gua tahu lu nak punggung

Pert Doherty said...

Anon2, lu cari kt flickr.. mst ada

Pert Doherty said...

Cero, one word. Love

Pert Doherty said...

Putri Noor Syamimi, buat see-you-around tu hape?
tq kasi bintang.. saya xnk bintang.. saya nak buat eksperimen

Pert Doherty said...

mahfudzah, guad dah cuba buat habis bad-bad gua puny gambar.. kah kah

Pert Doherty said...

Dark half.. nama lu dah half.. jom wat half-half splitzer

rambutku helmet said...

haii... ko pakai coloursplash flash ke holga made flash?
stylo ahh flash die.....

Pert Doherty said...

Rambutku Helmet, gua pakai Holga punya color splash..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...