Feb 23, 2011

LomograPERT: Fisheye One + Kodak EBX 100

Kali ini gua akan show hasil Fisheye. Tapi gua bengang.. Sebab flash dia tak boleh tampung kegelapan malam.. Tapi takpe, suatu pengajaran. Macam biasa, belajar kamera kalau tiada cikgu. Gua cuma bergantung harap pada pengalaman.



Filem: Kodak EBX 100
Pada gua filem ini akan memberi kesan warna Cyan pada langit. Sangat terang langit. Sepanjang gua guna la. Tapi lu nak percaya atau tidak, lu punya hal.

Tapi sebab gua banyak tangkap gambar malam kali ini. Sangat celaka la. ISO 100 dengan shutter speed 1/100. Flash built in tu tak berapa membantu. Asal boleh je.. Tapi takpe. Gua dendam betol dekat Fisheye gua ni. Tunggu la.

Lu pehal senyum-senyum? Nak gelakkan gua? Gelak la!!



Srot
Dadah merbahaya


Gemok
Gemok ni ada blog jual baju bundle: BEGINNER DIVER
Family
Cari muka paling comel
Jiran Sebelah
Jiran sebelah rumah gua adakala cun juga
Playground Area 51
Macam bodoh ada juga



Dan gambar pilihan penulis kali ini ialah:



 
Quadrophenia
Gambar ini tidak bagus mana, tapi lu orang boleh baca fikiran gua. Itu gua tahu
Credit to Dut. (Dia tolong amik gambo)

Gua tahu ramai mengadu blog gua makin hari makin tak sedap. Tapi selama ni memang gua tahu blog gua memang tak sedap. Tak pernah sedap. Jadi tak sedap itu adalah seni. Kah kah.


p/s: Gua rasa mual tengok gambar-gambar roll kali ini.

Album kat flickr gua LomograPERT #9: Fisheye + Kodak EBX 100.
Pergi la tengok cilake. Apa bising-bising di sini.

Kluang LagiMokhtar DahariLC135


Ni iklan datang dari mana ni? Cis!

6 comments:

sawn said...

aku suka no.3 tu

Dark Half said...

bg seorang yg tak pro dlm bidang fotografi, gua rasa efek fisheye lomo lu ni menjadiklah. gua suka n0.3 n last

Yes2Film said...

cantik~!!

TMUkmkd said...

kenapa lu gila fisheye sekarang :D haha.

beaty said...

suka la ngan lomo ni

cik maira said...

cun ! heh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...