Aug 6, 2011

Izrael

Minum bersembang memang best. Lebih-lebih dengan kawan baik.

Lebih-lebih kawan baik belanja minum masa tengah miskin macam ni.


"Eh, jom balik", Ufi cakap kat gua.

"Eh, kau punya kerja macam mana sebenanrnya Ufi?", gua tak semena-mena mencelah sebelum bangun dari kerusi.

Minum nes buat gua tak berapa senang malam ni. Nak kena kopi jugak. Sial betul kedai Man U tu takde jual kopi. Bagang.

"Ala kerja aku ni macam jaga dari dalam la, sebelum masuk api kat site", Ufi ternagkan.

"Kalau macam kat lab kita ada pernah buat?", gua tanya penuh mendalam.

"Eh takde, ni besar lagi", Ufi macam nak terang lagi mendalam.

"Dia ada breaker dia, dia punya apa tah lagi", Ufi masih terangkan.

Gua dah mula bangun capai kunci sama rokok. Memang niat nak blah. Gila apa nak dengar kisah kerja orang secara mendalam. Macam bangang.

"Eh cibai tadi tanya!!", Ufi dah mula naik darah. Gua terus bual sama Ayob pasal hal puasa.

*      *      *


Kereta nak buat pusingan U dekat depan Green Point. Depan Welward dekat pekan. Dekat situ kalau motor gua berani buat pusinga U, kalau kereta proton boleh jadi baik gua masuk depan KFC sana. Pusing lalu dalam.

Tapi kali ni Ufi yang bawak kereta. Dia buat juga pusingan U. Gua duduk sebelah pemandu.

Depan dah ada lori.

Dia buat jugak. Sangkut. Kereta panjang.

Lepas beberapa detik, Ufi pergi masuk gear gostan.

Lori dah dekat.

"TOOOOOONNNNNNNNN!!!!"

Semua senyap dalam kereta.


*      *     *

"Babi lu!!", gua jerit.


p/s: Izrael kalau dah betul sampai turn, tak payah cakap banyak. Tapi gua ingat Ayob dekat belakang dah mula mengucap tadi.




Ni iklan datang dari mana ni? Cis!

8 comments:

Kepala Manchiss said...

typing lu dah mula banyak error. gua syak lu tulis gegel gegel.

Pert Doherty said...

babi siapa tak cuak tadi nak belanggar.. bukan hal bab mati.. tapi hal kusut nak bergaduh dgn pemandu lori tu.. banyak hal betul

Kepala Manchiss said...

hal lau je la. debik kang.

istighfar lutfi. istighfar.

ah cai said...

hahaha...gua ingat lu lagi banyak mengucap kalau dgn gua..

engineer on site! said...

mana ufi? biar gua sepak muka dia..

Pert Doherty said...

kepala.. kalau dah belanggar debik entah ke mana..

Pert Doherty said...

ah cai.. boleh jadi lu ni pemandu yang lagi celake..

Pert Doherty said...

Tirah.. sepak je.. sepak je.. *lebih-lebih kat tepi.. hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...