Aug 5, 2011

Gua dan animasi (part 0.3)



Lu orang tahu tak kenapa gua sampai jadi nak buat animasi bangang ni? Pasal gua belum gaji. Syaitan betul. Dah gua belum gaji, gua tak boleh nak keluar suka-suka hati macam orang banyak duit. Gua makan sekarang pun bercatu lu tahu.

Paling jahat gua pernah makan biskut kering cecah dalam baki kuah mi segera. Tapi itu zaman betul punya miskin la. Sekarang dalam kocek gua ada lagi RM7. Ok la sampai minggu depan.

Sekarang gua malas berbicang pasal animasi.

Gua nak suruh lu orang tonton. Dan siapa berani join gua buat. Baru best. Baru lu tahu erti kartun, baru lu reti nak hargai kartun yang macam cibai kat tv kadang-kadang pasang. Lu orang fikir dia orang bikin kartun 15 minit makan masa sehari je ke? Kepala bana. Gua nak bikin kartun 10 saat pun makan masa berhari-hari. Setiap movement lu nak kena detail. Gua hairan macam mana Otomo Katsuhiro boleh bikin Akira sama Steamboy. Kalau lu tonton lu mesti kagum. Bukan main-main punya kagum. Lu boleh jadi sawan tak tentu hala.

Ok masa menonton.


Taman Bunga di Hati (Part 0.3) from Pert Doherty on Vimeo.
Merupakan siri ke berapa entah dari siri "Taman Bunga di Hati". Kalau rajin tengok yang lain-lain. Kali ini menakjubkan. Percaya lah.. Sangat menakjubkan. Macam animasi Disney.

Kah kah kah

TRIVIA:
Pembikin dah ada mouse yang macam celaka punya bodoh (gua jumpa kat meja kawan gua), pembikin lebih guna touchpad. Bangang tak bangang la buat animasi pakai touchpad. Babi betul


p/s: lu orang perasan tak ada penulis lain dalam blog gua? Jangan fikir gua jiwang sangat la. keh keh.. Tq Engineer On Site! ",
Ni iklan datang dari mana ni? Cis!

7 comments:

blog-tips-kurus said...

(saya org Melayu)
kerjaya ini kelihatan sangat menarik! walaupun anda dah < $$, masih boleh blogging kan..?! :-)

Pert Doherty said...

kepoala hotak kau.. bdodoh ke apa kau ni?

Kepala Manchiss said...

dari saat dua nak masuk tiga. apahal dubuk hilang sial?

Kepala Manchiss said...

lagi satu. tarikh dgn jam kat blog lu dah agak syaitan dan hell gua rasa. ada baik lu setting balik ke masa hadapan.

Pert Doherty said...

kau tahu tak ilmu gerakan sejenak? tadi dudbuk tu ke artik sekejap

Pert Doherty said...

kepala manchiss, hell jahanam apa aku tgk ok je.. malas tukar..

emmetnadzirahishak said...

wahh~! pert~!! *kagum. mata besinar sinar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...