Apr 10, 2011

Musafir di Hari Sabtu

Sabtu yang paling gila dalam sejarah hidup gua. 9 April.

Pagi-pagi gua dah suwey. Konon nak pergi Zoo Johor awal-awal pagi. Nak pergi A Day To Remember Zoo Johor la katakan. Last-last sedar pukul 8. Pastu pergi gegar rumah budak-budak. Masing-masing baru nk gosok gigi la, siram pokok bunga la, tukar ladam kuda la. Macam....F. Si Badat sorang je boleh pakai sikit. Sebab dia bangun lagi awal dari gua. Sikit la.

Gambar belum ada.. Lu fikir kamera gua jenis macam mana?


Gambar yang budak-budak ni tangkap. Gua takde tangkap.

Singa Mati oleh Si Katik
Kami Si Bangang oleh Si Buta
Skuad Siap Siaga oleh Si Badat
Hal Zoo Johor ni nanti gua bikin entri lain la. Entri kakak gua kahwin pun tak setel lagi. Gambar B&W tak cuci lagi. Ah sial la..

*       *        *

TING TUNG!

Sms. "Pert, ko nak g tgk bola x?", sms berbaur lucah.

"Kt dlm U ke?", gua reply pertanyaan semula.

TING TUNG!

"x, dkt Pasir gudang", sms timbal balik.

"Cibai.. nak tolak... sahabat..", getus gua.

"Ok, jap ag aku ke rumah ko", gua balas.

*      *      *

Rupanya Ijan Bongak yang plan benda celaka ni. Gua, Ijat Bonggo 2, Boh Roy, serta Piji Tua semua kena game dengan Ijan Bongak. Setan. Banyak lagi hal gua boleh buat dari pergi tengok game yang biasa ni.

Tapi atas dasar nama kawan. Gua tak pasal-pasal gagah.

Dari kisah 'eh zila bakarain', 'soul, papa papa papa, papa americano' hingga la kisah 'jangan nak bongak' semua setel dalam trip tergempar macam ni. Sial. Badan dah penat kena ketawa-ketawa pula.

Sampai Stadium dah lambat 20 minit gua cega. Tapi takda hal pada gua. Rempuh.

Ijan Bongak pula bising-bising harga tiket RM10. "Kat Negeri RM8 je", katanya. Lantang suaranya. Sambil memegang hujung mafla yang bertema Negeri Sembilan gua syak.

"Masuk je la.", gua mencadang.

Semua terus masuk. Kah kah. Hilang ke mana topik RM10.


Gua tak sokong mana-mana waktu tengok walaupun gua lahir di Johor
Tapi sepanjang game gua pro pada Johor FC.
Tekun pura-pura.

Dipendekkan cerita, Ijan Bongak tak malu rempuh ke tempat player ketika tamat perlawanan. Nak tangkap gambar katanya.

Gua jadi mangsa tolong tangkap gambar.


Ijan Bongak (baju kuning) sama Ijat Bonggo 2
berjaya rempuh masuk laluan player dengan muka tak malu

Mangsa Ijan Bongak yang pertama: Aidil Zafuan.
Bila macam ni gua tak pasti siapa. Maaf ada gempa bumi

Mangsa kedua: Azrai Khor
Maaf masih ada sedikit efek gempa bumi.


Bising apa gua parkinson?!!

F.


Gua kira-kira balik, Sabtu ni paling banyak gua keluar duit. Pui!

Hal jalan balik gua cerita lain kali. Nak tunggu, tunggu!. Tak nak sudah!

p/s: Ijan Bongak tak true langsung. Gua tanya Ijan Bongak, "Nak nyanyi apa ni bagi naik semangat?".. Ijan Bongak tak tahu.. Pui! True tahi..
Ni iklan datang dari mana ni? Cis!

5 comments:

jebhon said...

clake pert, lu bawak cm org gle..

Si tAmPAn said...

lu bwk macam mat bangla shuffle..

ijan said...

cilake x glamer lansung ijan bongak,letak la ijan kachak

Kepala Manchiss said...

kan dah cakap...

TMUkmkd said...

aftershock betul la gambar ko

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...