Nov 18, 2011

50 jam

ini kawan gua dari Azerbaijan

Kalau ada 50 jam 8 minit.

Daripada gua cari 'reset' baik gua cari 'accelerator'.

Sibuk sangat nak 'kalau 50 jam' lu.

24 jam punya hal pun tak boleh hendel.

Sibuk nak cari 26 jam 8 minit lu.


*      *       *



Segar betul hari ni.

Gua ke halaman rumah.

Pagi-pagi dah pemandangan indah.

Jarang gua dapat tengok pemandangan macam ni.

Gua senyum stail macam Jason Statham kalau berlakon. Paling mirip macam dalam Lock, Stock & Two Smoking Barrels.

Gua kepal penumbuk ke udara melepasi aras kepala dengan jemari genggam menghadap ke muka. Gua hayun ke bawah sambil melipat siku dengan berakhirnya penumbuk separas pinggang gua. Kalau dilihat dari tepi boleh nampak seperti huruf L. Gua ulang tiga kali rentak hayunan. Kemudian diakhiri dengan satu knee-slide di atas tar hadapan rumah. Lu orang dengat memang macam sakit. Terai dulu. Sedap.

Gua pandang muka kawan gua. Dahinya berkerut.




p/s: kalau boleh gua nak bawak lu jalan dalam keadaan yang lebih seronok. Thank you and sorry
Ni iklan datang dari mana ni? Cis!

1 comment:

soooooour said...

50jam????meninggal jela...24jam yg ada ni pn wat guna berfoya2 je..LOL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...