Sep 8, 2010

Kad Ucapan Hari Raya dari Barbari Kruger

Itu hari, masa aku gerak balik dari Merseyside. Kan ada peristiwa gila sepanjang perjalanan balik aku tu. (Boleh rujuk Apekah neraka ini? Apesal jarak Anfield ke Pekan Nanas jadi 140.1 km hari ni?).

Ada juga perkara yang aku tak sempat cerita.

Aku ada bertemu dengan Barbari Kruger dalam perjalanan kembali ke Pekan Nanas. Katanya dia  adalah adik-beradik dengan Barbara Kruger. Kami tak berbual panjang, memandangkan aku masih dalam pencarian talifon bimbit. Sebelum menghabiskan bicara, dia sempat menyerahkan satu kad raya buatannya. Persis seni tangan dari Barbara Kruger.

Barbari Kruger..... Selamat merokok di pagi raya





Sedikit cerita mengenai Barbara Kruger
 Barbara Kruger  adalah seorang seniman konseptual Amerika. Sebagian besar karyanya terdiri dari foto hitam dan putih dilapisi dengan deklaratif keterangan-putih-atas-merah Futura Bold Oblique. Frasa di karya-karyanya sering mencakup penggunaan kata ganti seperti "You" ","your", "I", "we", dan "they". (PERINGATAN:dia orang Yahudi, tapi gua takde hal punya, dia yahudi ke yahuda ke, gua sebat je)
Manakala Barbari Kruger pula

 Barbari Kruger adalah seorang tahanan wad psikiatri. Wajahnya memang mirip dengan Barbara Kruger. Sehingga dia mengaku dirinya adik-beradik Barbara Kruger. Bezanya cuma dia ada tahi lalat hidup di bawah bibir belah kiri. (dia bukan yahudi)
p/s: gua dapat tahu satu rahsia hari ni..
Ni iklan datang dari mana ni? Cis!

5 comments:

penggodam said...

selamat mencapap di pagi raya..yeah2!!

Pert Doherty said...

To Penggodam.. Haha.. Lu kata nk pergi menyelam.. ape kata, carikan gua satu baju..

Saifudin Isa said...

barbari kruger ni macam oprah je aku tengok.

Humanity Life said...

operah kot! hehehe.. Selamat Hari Raya Maap Zahir dan Batin yea....

Artikel terkini: http://humanitylife.blogspot.com/2010/09/piranha-3-d-2010-movie-stream.html

miss faten said...

Ouh komen dari pengarang sngt menarik ;)
Ada gambar di bawahnya XD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...