Jan 9, 2010

Selamat Hari Jadi wahai SI TUA @ Dynster Gates @ Wak

tribute to
Dynster Gates



10hb Januari 1888-10 Januari 2010
(122 tahun) 



bila wat post macam ni, mesti ingat beliau sudah mati.. Hahaha.. belum.. beliau masih hidup dan masih bertenaga(tapi tidak seperti seorang yang muda lagi.. haha). Sori Dynster Gates, main-main jer.. haha..


Dynster Gates ini sebenarnya kawan aku yang aku mula berkenalan ketika belajar di matrikulasi. Beliau seorang yang agak tidak bermoral lebih-lebih lagi ketika berkepala botak.. haha.. Dia ni biasanya diapanggil dengan nama WAK.. tapi aku lebih gemar memanggilnya TUA. kerana boleh dilihat dari fizikalnya, nampak terlalu berumur. Haha.. dah 122 tahun la katakan.. haha..

dah la si TUA, aku malas nak cerita pasal ko ni banyak banyak dalam blog aku ni.. haha.. membazir ruang.. haha.. Ape-ape hal pon, hari ni aku nak ucapkan.....


SELAMAT HARI JADI!!!

Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan Si Tua Kutuk
Allah selamatkan kamu



p/s: semoga panjang umur, murah rezeki dan banyak duit(boleh payung aku beli LML Star Deluxe)





Juga berlaku pada 10 Januari...


January 10th 0069
  
Roman emperor Galba adopts Marcus Piso Licinianus as C‘sar
January 10th 0236
  
St Fabian begins his reign as Catholic Pope
January 10th 1072
  
Robert Guiscard conquers Palermo
January 10th 1356
  
German emperor Charles I delegates Golden Degree
January 10th 1429
  
Order of Golden Fleece established in Austria-Hungary & Spain
January 10th 1430
  
Order of the Guilder forms
January 10th 1430
  
Duke Philip the Good marries Isabella of Portugal
January 10th 1514
  
Complutensian New Testament in Hebrew, Aramaic, Greek & Latin finished
January 10th 1550
  
1st sitting of "Vurige Chamber" in Paris
January 10th 1642
  
King Charles I & family flee London for Oxford
January 10th 1663
  
King Charles II affirms charter of Royal African Company
January 10th 1731
  
Charles Farnese becomes duke of Parma/Piacenza
January 10th 1776
  
"Common Sense" by Thomas Paine, published
January 10th 1799
  
Friedrich von Schiller's "Die Piccolomini," premieres in Weimar
January 10th 1806
  
Dutch in Capetown surrender to British
Ni iklan datang dari mana ni? Cis!

4 comments:

Anonymous said...

selamat2 dah 123tahun..hahaha

No Nancy. said...

haha.gila tua kot.
happy bday wak!

برت دوهرتي said...

To Anonymous, haha.. memang sangat berumur encik dynster gates itu.. itu adalah umur dikira bermula pada umurnya 983tahun.. cube kira betol2.. 983+123=??

hahaha

برت دوهرتي said...

To No Nancy, haha.. xtau nak cakap ape lagi.. aku xnak lagi 'memuji' wak lebih2.. hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...