Apr 20, 2015

Kehidupan ialah sejenis makhluk aneh

Sebenarnya saya ada bende nak ditanya pada khalayak.. namun.. saya faham blog satu medium internet yang sudah tidak boleh pergi kalau dilihat dari sudut pengvisualan. Ini disebabkan boleh tertumpu kepada penulisan sahaja, melainkan kita memuatnaik gambar untuk selingan. Berlainan dengan instagram yang memerlukan gambar untuk pengupdatetan. Jadi manusia yang mudah terkesan pada visual akan memilih untuk mengguna instagram untuk pemberitahuan, meninggi diri, stalking, malah untuk berniaga. Benar, mereka semua pengguna internet yang bijak. Namun saya masih perlukan respon daripada orang orang yang masih membaca blog.

Saya memerlukan jawapan bagi soalan soalan di bawah:-


  • Apa erti kehidupan?  • Apakah perkara paling sedih sepanjang hidup anda?  • Apakah stuggle paling teruk sepanjang kehidupan anda?  • Kalau diberi peluang untuk berucap/memberi talk kepada sekumpulan besar manusia, apa agaknya yang anda akan sampaikan?

Walaubagaimanapun, saya faham tiada respon yang akan diberikan buat masa terdekat, semuanya kerana sistem internet sekarang. Manusia sudah kurang gemar membaca, kerana semuanya sudah jadi gelojoh macam syaitan. Saya juga tidak kurangnya, mungkin jika saya sudah ada kemudahan internet berterusan, saya akan jadi seperti syaitan semua juga.


p/s: ok.. sebenarnya aku belum nampak apa puncanya.. dan aku masih berkerut dahi ni.. syaitan betul..
Ni iklan datang dari mana ni? Cis!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...