Oct 26, 2009

CJ 9882 kembali beraksi!!!

Em.. selama ni aku tak pernah cerita dalam blog yang aku mempunyai pengangkutan yang berusia lebih 30 tahun kan? haha.. hari ni aku nak dedahkan.. Kerana aku gembira.. yeah! yeah! yeah!.

hari ni aku dapat 3 benda yang menyeronokkan..

  1. Liverpool FC menang ke atas Manchester United semalam (2-0) 
  2. Aku dah berjaya melepaskan diri dari segala kerja projek (tadi dah presentation.. setel)
  3. CJ 9882 sudah sedia untuk beraksi.. yeah!!



Apa itu CJ 9882?

CJ 9882 ialah nombor plat bagi kenderaan aku yang dah lama tersadai atas sedikit kerosakan terhadap clutch. Jadi baru-baru ni dapat duit raya banyak gak kot... Boleh la untuk menampung kos pembaikan kenderaan aku itu. Dan tadi lepas isyak, aku dah menjemput beliau kembali ke pangkuan aku. haha..

Ni la CJ 9882



Walaupun ada sedikit problem time aku balik dari bengkel. Baru lepas gerak dari bengkel, tetibe je moto semput cam haram bagaikan tank aku kosong tak isi minyak. Terus mati tengah jalan. Aku pun tolak tepi, try start balik. Tapi, tak menjadi. Start rasa enjin macam kosong, pijak starting enjin tu ringan giler. "Pehal ni" aku cakap. Ingat minyak habis ke. Last-last pegi balik kat bengkel (Wak Din or Haji Din), kesian gak suruh orang tua tu betolkan moto malam-malam. Rupa-rupa nat yg ikat head blok moto aku dah loose. Dia gantikan dengan yang lain la. Gasket pon tukar.



Masa pomen malam tadi




Dah siap tu aku pon lepak dulu dgn otai-otai Ojo Ngawoor (nama geng vespa kat Parit Raja tu la). Peh vespa diorang jangan cakap la. Kalau RXZ... huh.. makan asap je la. LC.. mm.. main long boleh kot.. Haha.. Takpe la. yang penting aku hepi hari ni!!! Sayangku dah kembali!!! Mwwwwaaaahh!!


Ni iklan datang dari mana ni? Cis!

5 comments:

iZz♥h said...

smarrttt vesspaaa!

Ahpeng Mohamad said...

oi oi oi..

bukan maen hepi ye dia..
haha...

tahniah2.. =)

برت دوهرتي said...

apeng mabuk.. haha..

Useriez said...

liverpool menang nasib~

برت دوهرتي said...

to Useriez, hehe. aku pun rase la liverpool menang nasib.. cilaka ref.. hehe.. xpe la.. lvepool bukan terer pon.. tp aku hepi la.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...