Nov 13, 2010

LomograPERT: #Satu


Hari tu gua ada berkata nak buka satu segmen pasal LomograPERT, ni hari gua kasi la sikit hasil gua. Gua yang tak berapa bagus adalam hal-hal tangkap gambar. Tapi itu tak jadi hal. Pasal gua memang tak suka nak jadi perfek. Lu nak tengok gambar bagus, lu pergi tengok majalah Maxim. Kali ni diam dan lihat dengan taat moga-moga beroleh rahmat.

FishEyed

Road Not Taken

Beauty


Wild Wild Wild


Kali ini menggunakan Fujifilm Superia 200. Ok la. Tak banyak yang best. Satu roll ada 36 gambar. Tapi yang jadi cume 20 lebih je. Haha.

Nak tengok lebih banyak ada dekat http://www.lomography.com/homes/pertdoherty/albums/1652059-2nd-roll-disorder

Leceh la nak upload kat sini semua.



p/s: Kalau rajin pergi flickr gua: http://www.flickr.com/photos/pertdoherty/sets/72157625049101621/ . Gambar sama je. lalala..
Ni iklan datang dari mana ni? Cis!

10 comments:

anyss said...

Salam,
Gambar last tu buat macam mana ya?

Pert Doherty said...

Step 1: Pakai Flash dengan filter warna biru. Snap.
Step 2: Pakai flash dengan filter warna merah. Snap.

Ni orang biasa panggil multiple exposure. Snap 2 or 3 or lebih gambar pada frame yang sama. Jadi gambar pun bertimpa-timpa. huhu

(gua cakap macam pandai sgt je tgkp gambar.. hahaha

Useriez said...

fuyoo dh main LOMO!
cayalah!

Pert Doherty said...

To useriez.. hoho.. hp aku gmbr xbest.. tu yg main kmera ni.. hahaha

Kepala Manchiss said...

kompius aku tgk gambo lu pert

syafiq.net said...

bagus :D tapi agak underexpose kan? aku rasa fuji 200 ni agak gelap. aku tengah try2 kodak 200. dengan fuji 400. fuji 800 hari tu memang terbaek :D

tapi aku rasa 200 kalau buat multiexpose lagi menarik sebab selamat :D kalau 800 buat multiexpose % untuk overexpose tu tinggi beb :D

cEro said...

gambar ketiga tu sgt menarik..
pernah try, tp tak pernah jadi..
takde bakat laa..
adoi...

Pert Doherty said...

To kepala machiss.. lu jgn konpius sgt..

Pert Doherty said...

nth la syfiq.. aku by heart je.. haha.. xpe.. 800 aku ada gak.. tp nk wat totally sume malam..

Pert Doherty said...

to cero.. gmbr ke tiga tu.. kalau boleh jangan tempat terang sgt.. sebab buat 2 kali exposure.. takut gmbr jd putih je.. tp mcm syfiq kata klau nk wat macam tu pakai film 200 je.. playsafe.. kalau pki iso tinggi dia cpt hangus..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...